Opkøbsfinansiering og øget likviditetsberedskab til vækst

Med rødder tilbage til 1890 er Flügger en traditionsrig markedsleder indenfor produktion og salg af maling. Virksomhedens innovative ånd, den høje kvalitet og gode vejledning har gennem årene sikret en markant tilstedeværelse i hele Norden og senest også i store dele af Østeuropa. 

Baggrund

Flüggers banksamarbejde dækker derfor også en række lande med flere forskellige banker, cash pools i flere valutaer og betydelige pengestrømme til og fra udlandet, som samlet set medfører en vis kompleksitet. Derudover stod virksomheden overfor en opgave med fremskaffelse af finansiering til at understøtte de fremtidige vækstplaner.

”Vi har gennem mange år haft et godt og tæt samarbejde med vores bank. Men som med alle andre indkøb, ønskede vi at sikre, at vores banksamarbejde er optimeret og priserne markedskonforme. Da vi samtidig skulle i markedet og hente finansiering, havde vi behov for et uvildigt perspektiv på, hvordan finansieringen kunne struktureres, og hvilke vilkår vi kunne forvente.”

Poul Erik Stockfleth
CFO

Løsning

Via en kortlægning af det eksisterende banksamarbejde blotlagde Bankbrokers betydelige skjulte omkostninger og et væsentligt besparelsespotentiale på det daglige banksamarbejde. Ydermere udfærdigede Bankbrokers et alternativ til bankens oprindelige finansieringsforslag. Et alternativt oplæg der bl.a. byggede på langfristet finansiering via anlægsaktiverne, og således matchede Flüggers ønsker bedre.

Resultat

Via analysen og de efterfølgende forhandlinger lykkedes det at realisere den forventede besparelse for Flügger på det daglige banksamarbejde. Derudover accepterede bankerne den foreslåede finansieringsstruktur, hvilket udmøntede sig i en mere attraktiv afdragsprofil, lempeligere sikkerhedsstillelser og skarpere priser, end det oplæg Flügger oprindeligt havde modtaget.

“Samarbejdet med Bankbrokers har givet os et detaljeret indblik i vores banksamarbejde. Vi har reduceret vores finansielle omkostninger betydeligt, og har på flere punkter opnået en bedre løsning som følge af Bankbrokers’ kendskab til markedet og kompetente rådgivning.”

Poul Erik Stockfleth
CFO

Brug for rådgivning om finansiering?

Vi har i Bankbrokers et team af specialister, som rådgiver virksomheder om fremskaffelse af finansiering og refinansiering af eksisterende låneaftaler. Læs mere her eller kontakt os, hvis du ønsker uvildig rådgivning om den bedste finansieringsløsning for jeres virksomhed.