Forøgelse af lånerammer via ny Club deal

Green Landscaping Group er Nordens førende udbyder inden for landskabspleje og vedligeholdelse af udendørs miljøer. Deres forretningsidé er at forbedre kundens udendørsmiljø ved at tilbyde tjenester, der fokuserer på høj kundeværdi, langsigtet bæredygtighed og kvalitet.

De har aktiviteter i Sverige, Norge og Finland, og har ca. 1.400 ansatte. Green Landscaping omsætter for ca. SEK 2 mia. og er børsnoteret på Nasdaq.

Baggrund

Green Landscaping ønskede at refinansiere deres eksisterende lån på SEK 950 millioner, og at forøge lånerammen med yderligere SEK 1.000 millioner, som skulle understøtte deres vækststrategi. Green Landscaping engagerede Bankbrokers til at:

  • Rådgive om fremtidig finansieringsstruktur
  • Introducere nye bankrelationer og varetage dialogen med eksisterende banker
  • Lede forhandlingerne med udvalgte banker
  • Koordinere og eksekvere gældsrejsningen

Løsning

Et langfristet lån til finansiering af anlægsaktiverne kombineret med driftsfinansiering i form af en multicurrency revolving credit facility, der med tilpas stort råderum muliggør organisk vækst og opkøb.

Grundet facilitetens størrelse, var det nødvendigt at arrangere en club deal, så koncernens banker kunne dele risikoen på lige vilkår, og for at matche virksomhedens nuværende og fremtidige geografiske tilstedeværelse.

En række carve-outs blev etableret for at skabe mulighed for driftskreditter, garantier og leasingfinansiering.

Resultat

Markedet udviste stor appetit på den foreslåede facilitet på knap SEK 2 mia. Dette gjorde det muligt for os, i dialog med nordiske banker, at etablere et club loan med to respekterede, nordiske banker på de ønskede vilkår og betingelser.

Som rådgivere hjalp Bankbrokers os med at designe vores fremtidige finansieringsstruktur for at understøtte vores langsigtede strategi. Derudover ledede de også bankudbudsprocessen. Gennem hele projektet har Bank Brokers været af stor værdi for os, idet de rådgivet om mulige finansieringsstrukturer, hvilke banker man skal tale med og om kontraktdetaljer m.m.

Carl-Fredrik Meijer
CFO

Brug for hjælp til forøgelse af lånerammer?

Bankbrokers’ team rådgiver hvert år mange virksomheder ved f.eks. refinansiering, frem