Forøgelse af lånerammer før børsnotering

Storskogen er en industrikoncern med hovedkontor i Sverige bestående af ca. 90 stort set uafhængige forretningsenheder med ca. 7.000 ansatte i 21 lande og en samlet omsætning på SEK 19 milliarder. Virksomhedens forretningsmodel er baseret på at opkøbe og drive veldrevne og profitable små og mellemstore virksomheder med førende positioner på deres respektive markeder. Aktiviteterne er organiseret i tre hovedforretningsområder: Service, Handel og Industri.

Baggrund

Storskogen at rejse yderligere finansiering før børsnotering og samtidig forlænge løbetiden. Dette indebar en refinansiering af deres eksisterende club loan på EUR 700 mio. og tilføjelse af yderligere EUR 300 mio. Storskogen engagerede Bankbrokers til at:

  • Designe den fremtidige gældsstruktur
  • Indlede nye samt varetage eksisterende bankrelationer
  • Lede forhandlinger med eksisterende og potentielle långivere
  • Koordinere og eksekvere gældsoptagelsen

Løsning

En multicurrency revolverende kreditfacilitet med masser af plads til fremtidig organisk vækst og opkøb var påkrævet, for at give den nødvendige fleksibilitet for virksomheden til at forfølge deres vækststrategi.

Grundet størrelsen af faciliteten og Storskogens internationale ambitioner var det nødvendigt at koordinere et stort syndikat af regionale såvel som internationale banker, for at dele risikoen og matche Storskogens nuværende og fremtidige geografiske fodaftryk.

En række carve-outs blev indbygget for at give mulighed for faciliteter såsom overtræk, garantier og leasing.

Resultat

Baseret på en dialog med banker og andre finansielle institutioner i hele Europa, viste markedet stor appetit på den foreslåede facilitet på EUR 1 mia. Det gjorde det muligt for os at etablere et lånesyndikat af 10 nordiske og internationale banker, hvor vi opnåede de forventede vilkår og betingelser.

Bankbrokers har, med deres ekspertise inden for gældsfinansiering, været en uvurderlig og absolut nødvendig samarbejdspartner og rådgiver for os gennem hele projektet. For at eksekvere en facilitet på EUR 1.000 mio. kræves en fuld forståelse af gældsmarkedet fra en gældsrådgiver, men også god projektledelse og forståelse for, hvad kunden ønsker. Dette og meget mere får du, når du har Bankbrokers som rådgiver.

Lena Glader
CFO

Brug for hjælp til forøgelse af lånerammer?

Bankbrokers’ team rådgiver hvert år mange virksomheder ved f.eks. refinansiering, fremskaffelse af ny finansiering eller forøgelse af eksisterende lånerammer. Læs her, hvad vi kan hjælpe med, eller kontakt os for at drøfte, hvordan vi kan hjælpe dig.