Bliv klar til de nye referencerenter

Nationalbanken lancerer deres nye referencerente “DESTR” den 1. april 2022. Dermed nærmer udfasningen af Tomorrow/Next renten sig med hastige skridt. Og det forventes ligeledes, at markedet over tid også vil bevæge sig væk fra CIBOR over mod DESTR.

Dette er blot en brik i et stort puslespil på tværs af Europa, hvor LIBOR og andre IBOR-referencerenter udskiftes. En begivenhed, der kaldes en af de mest signifikante forandringer på de finansielle markeder i mere end 40 år.

Jeres låneaftaler påvirkes

For mange danske virksomheder får det betydning for de mange låneaftaler, der i dag er baseret på bl.a. LIBOR, som udfases allerede fra årsskiftet. Og hvis markedet som ventet også bevæger sig væk fra CIBOR, vil også DKK-kontrakterne blive påvirket. Og så har vi slet ikke nævnt realkredit, hvor de variabelt forrentede lån også er baseret på CIBOR i dag.

5 skridt der forbereder jer på skiftet

I dette whitepaper forklarer vi skiftet til nye referencerenter, og hvorfor Nationalbanken lancerer deres nye referencerente DESTR. Du får også et overblik over hvordan planerne for de væsentligste, internationale referencerenter ser ud. Og endelig fremhæver vi fem skridt du som CFO eller Treasurer bør tage, for at blive klar til lanceringen af DESTR og til udfasningen af LIBOR.

Kontakt os her, hvis du vil høre, hvordan vi kan hjælpe jer med at blive klar.

Download vores whitepaper

Vores whitepaper ‘Are you ready for the LIBOR transition?’ kan hentes gratis her.

Default image
Trond Tidemann
Articles: 7