Forbedret kunderejse med mobile betalingsterminaler

Der introduceres for tiden flere og flere nye mobile betalingsløsninger (SoftPOS), som ikke er baseret på traditionelle betalingsterminaler. I stedet udnytter SoftPOS teknologien i mobiltelefoner til betaling, hvorved det traditionelle kasseapparat i teorien bliver overflødigt. Indtil videre er de Android-baserede løsninger mest udbredt (i Danmark findes bl.a. Softpay.io og Vibrant.io), men i USA har Adyen nu også introduceret en Apple-baseret løsning.

Kunderejsen må redefineres

I foråret meldte Softpay.io og Nets ud at Matas og Salling Group, bliver blandt de første landsdækkende kunder i Danmark, der tager SoftPOS ind i deres butikker. Det bliver spændende at følge, hvordan og i hvilken grad de vil implementere SoftPOS parallelt med deres traditionelle betalingsterminaler.

SoftPOS må forventes at accelerere tendensen, hvor detailbranchen bevæger sig væk fra de traditionelle betalingsterminaler fra Ingenico, Verifone m.v., til en software-baseret løsning. Men først, hvis man er villig til at redefinere sin kunderejse og betalingsoplevelse, vil man som butiksdrivende få fuldt udbytte af SoftPOS. Alligevel har flere butikker stadig ikke rystet vanerne fra det gode gamle kasseapparat af sig.

Fx har nogle fashion brands i udlandet introduceret SoftPOS, hvor kunden betaler til en medarbejder på gulvet med sin mobiltelefon. Oplevelsen er tjekket, personlig og hurtig. Men desværre vokser træerne ikke ind i himlen.. For varer og betaling skal alligevel tjekkes af en medarbejder – i nogle tilfælde en uniformeret vagt – ved udgangen. Er kunderejsen så gjort bedre? Har virksomheden reelt gjort det lettere for kunden? Hvilken oplevelse står kunden tilbage med, efter at han eller hun har forladt butikken?

Mindre terminalleverandører bliver udfordret

Der er ingen tvivl om, at introduktionen af SoftPOS vil udfordre markedspositionen for traditionelle leverandører af betalingsterminaler. Og endnu mere blandt de mindre aktører som Zettle, SumUp og lignende, nu hvor en detailvirksomhed kan nøjes med en mobiltelefon til både kasse og terminal.

Det er en spændende udvikling, men tiden må vise om udbyderne og detailindustrien – og andre brancher så som restaurations- og underholdningsbranchen –  formår at udnytte mulighederne til fulde. Mobile terminaler (mPOS) har eksisteret i lang tid, men har ikke rigtig vundet stor indpas, da betaling i butikker stadig kræver, at kunden kommer forbi kassen. Man er stadig ikke kommet i mål med at tilpasse kundens betalingsoplevelse til de teknologiske muligheder.

Udnytter din virksomhed det fulde potentiale af den teknologiske udvikling i jeres betalingsløsninger? Kontakt Bankbrokers, og hør nærmere.

Default image
Lasse Odde
Articles: 3